zaterdag 18 juni 2011

Zuur Van A

Ik las net dit: http://www.gva.be/antwerpen/antwerpen/buurtbewoners-eilandje-verjagen-metalcafe-panddemonium.aspx?cmt=all#rcomments

Ongelofelijk hoe verzuurd de mensen zijn. Dat dit in Antwerpen, een zogenaamde open stad, kan gebeuren, is gewoon degoutant. Eerst Bar Mondial. Nu Pand Demonium.
Zulke vooroordelen ook over mensen die naar metal luisteren. Alsof die vroegtijdige bejaarden wéten over welke subcultuur (of: subculturen) het hier gaat.

Volgende keer wanneer u zich in het Saint-Tropez van Antwerpen begeeft, steekt u maar eens een welgemeende middelvinger naar deze compleet verzuurde wijk op. Dat zal ze leren! Tegen hun voordeur plassen, is natuurlijk ook een optie... gewoon om het in hun oppervlakkige hersenpan vastgekoekte stereotiep van de Metaller even te bevestigen. Of we spreken een vloek over de wijk uit, opdat Satan hen zal straffen in de Hel!... moehahahaaaa!

Op dit tempo gaat Antwerpen inderdaad steeds meer op een groot uitgevallen Bokrijk lijken. We mogen heel trots zijn op ons cultureel erfgoed, en ik heb al meerdere whiplashes overgehouden aan het in trots en bewondering naar boven staren naar onze kathedraal. Maar een stad die enkel een museum is en waar geen noot muziek of geen druppel bier gedronken mag worden, is een stad die nu al in verval is. Venetië zonder water. Maar als we niet oppassen een Venetië tot over haar oren in het meer van onverdraagzaamheid.

Voor de klagers die nu al hun blik op een ander cool café aan het richten zijn: In Lochristi, Menen, Zelzate en Heist-op-den-fucking-Berg zoeken ze nog verzuurde mensen die zich niet aan de 21e eeuw hebben kunnen aanpassen. Met jullie kunnen ze zich dan pas écht kandidaat stellen voor Het Zuurste Dorp van Vlaanderen. Gelukkig geldt deze wedstrijd (die overigens volledig fictief en verzonnen is, opdat ik hier mijn punt zou kunnen maken) enkel voor dorpen. Anders had het Antwerpen van 2011 al lang de hoofdprijs gewonnen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten