donderdag 12 april 2012

The Dead Color op TrixTrax

Zo. Ons TrixTrax-jaar zit er weeral op. Op maar liefst zeven edities zagen we heel wat jong of iets ouder talent op onze twee TrixTrax podia verschijnen.

Kleppers als Yuko, Oscar & The Wolf en Low Vertical ontroerden ons tot de derde macht met hun straffe concerten in zowel de Club als de Bar.

We hadden ook zwaar gitaargeweld op het menu. Samen met de jonge honden van Cobson, Melting Time, Automatic Sam, The Devilles en Räpe Blossoms rockten we er stevig op los. En oude vos Falling Man toonde dan weer hoe arty vuile rock wel niet kan klinken. Tiny Legs Tim deed het allemaal alleen, maar klonk minstens zo rock'n'roll.

Zyfa, Young Colour, Témé Tan en AM House kozen resoluut voor het experiment. Gelaagde muziek die, op telkens verschillende manieren - mathrock, elektronica etc. - erg goed in elkaar steekt, of ze nu met z'n zevenen en een heel arsenaal aan instrumenten op podium stonden of slechts twee man met knoppen en toetsen. Sue Me Charlie bracht de funkrock weer tot leven, met vrolijke en dansbare popdeuntjes.

Ministers van de Noordzee en BVBA De Backer deden het in het Nederlands, terwijl Falling Man hier en daar wat Frans in hun teksten weefde. Témé Tan ging dan wee rvoor Swahili.

Bearskin zorgde voor een iets donkerder kantje, en met Mantaray en Man Leaps Awake was het rustig heen en weer wiegen op de mooie luistermuziek.

We hebben nog twee edities te gaan. Op 17 mei sluiten we dit TrixTrax-jaar af met een waar Fest. Niet alleen kan u naar de drie succesvolle HUMO's Rock Rally finalisten Tubelight, Radial Sequence en favoriet Sleepers' Reign gaan kijken, maar we gooien ook de veel geprezen brass/popband Sky Castles en de straffe Brusselse headliner Great Mountain Fire er tegenaan. Een must voor elke muziekliefhebber!

Volgende week, op 19 april, bieden we alweer drie indrukwekkende bands. HUMO's Rock Rally deelnemer Tannhauser maakt zeer interessante rock die al menig toeschouwer heeft weten te verbazen, terwijl de impressieband Gottland u experimentele en deels geïmproviseerde elektronica zal voorschotelen om duimen en vingers bij af te likken.

En The Dead Color... Oordeelt u zelf maar. Hieronder kan u het filmpje dat Repetitiekot bij hen thuis heeft opgenomen. Dit synthpopproject is eind vorig jaar ontstaan rond Erik Van Hoecke - die u misschien nog kent van onder meer Asimov - heeft enkele weken geleden het voorprogramma van Example mogen verzorgen in een volle AB, en is van plan om ook volgende week donderdag de pannen van het Trix-dak te spelen! Hun frisse new wave doet denken aan bands als Depeche Mode en New Order, al is het zeker ook door Kraftwerk beïnvloed, en klinkt alvast erg veelbelovend!


Oh ja, beide TrixTrax-avonden zijn natuurlijk volledig gratis!

Hieronder het Facebook-event, iedereen komen!

http://www.facebook.com/events/175702192546932/?ref=ts#!/events/352783288099585/

Voor meer info:

TRIXTRAX staat voor een reeks concerten van jonge, talentvolle binnen- en buitenlandse groepen, artiesten en dj's. We gaan daarbij op zoek naar aanstormend talent en garanderen je een verrassende en kwaliteitsvolle avond muziek! De TRIXTRAX concerten vinden elke derde don...derdag van de maand plaats in onze gezellige bar. De toegang is steeds gratis, we vragen wel om op voorhand te reserveren.

Tannhauser uit Leuven heeft met ‘Löven’ en ‘September/Almost Remake’ al een langspeler en een dubbele ep op zijn palmares staan.
De opvolger ‘Songs Are What We Are’ is eveneens opgenomen in hun eigen studio.
Tannhauser ontving zowat overal lof, ook bij Dark Entries.
Noem het shoegaze, noem het dreampop of noem het gewoon indie of wat dan ook: Tannhauser hebben iets te bieden.
De tot een duo herleide bezetting met Erick de Deyn en Geert Janssens ruilt de akoestische stemming van hun voorgaande schijf in voor een heftiger groepsgeluid en pakt uit met catchy, sfeervolle en goed in het gehoor liggende, meerstemmig gezongen popsongs die hun oorsprong vinden in de jaren negentig wave en shoegaze beweging.
Het tweetal neemt de hoofdmoot van de zang voor eigen rekening en speelt alle instrumenten zelf in.

http://vi.be/tannhauser


The Dead Color duikt eind 2011 op en wordt gelijk opgemerkt door Poppunt en Studio Brussel, het nummer 'Reds' is bij StuBru 'Vibe on air'.
In de studio is dit een éénmansproject maar on stage heeft erik vh (vocals, synths) back-up van Pieter B (drums, pads), Diederik H (synths) and Pieter DC (synths).
Krakende vinyls, vergeelde filmposters, analoge synthesizers, een microfoon en een computer. De perfecte line-up voor Erik VH, die er hoekige songs met een kloppend hart uit puurt, overgoten met oldschool synths à la Kraftwerk, New Order en Giorgio Moroder.

http://vi.be/thedeadcolor


Gottland zag het levenslicht in Februari 2011.
Live is Gottland een duo; Koen Vermeulen (midden- en hoge frequenties) bijgestaan door Koen Van de Gaer (lage frequenties).
Live staan live looping en sampling centraal; ultrasnel knip- en plakwerk met on stage opgenomen geluiden.
Live blijven laptops en flipflops thuis; lang leve hardware en (elektro-)akoestische instrumenten.
In mei werd een eerste EP met vier nummers (‘Wanderers EP’) digitaal de wereld ingestuurd.
Bonky bonky beats, elysische klanktapijtjes en de gebruikelijke basstonen die geregeld onder de 20 Hz duiken.
“Het ongeschreven Gott-Manifest bevatte de volgende woorden: sfeer, ruis, impressies, melodie, weltschmerz, Casio CTK-731's tone 201BASS02 en selfmade samples.” Instrumentale poëzie en een duistere maar hoopvolle clash tussen indie en electronica: Gottland is het mooie resultaat.

http://vi.be/gottland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten