dinsdag 26 juni 2012

Stand-Up Tragedy


Op maandag 25 juni was het weer zo ver. De zoveelste - ik kan het niet meer bijhouden - editie van de steeds beter wordende Stand-Up Tragedy, een variëteitenshow met als host de enige echte Vitalski. De gasten zijn niet de minste. Zo is er Benidorm Bastard en dierenvriendin Irène Vervliet, met haar smartlap en verhaal over hondenpoep. Rick De Leeuw brengt gedichten en liedjes. Ernst Löw brengt een bloedstollende tragedie, en ook zijn hit "De Rumfles" ontbreekt natuurlijk niet. Martinus Wolf zorgt voor de muzikale noot, voor wie zin heeft in bijvoorbeeld een echte ragtime. Maar ook De Living Tornado's, Cranky & The Law en de gewéldige stem van Gabriella Kuipers zorgen voor muzikaal vertier. Dan is er nog dans met de dansende panda die Jirka De Preter heeft meegenomen, Bert Lezy die de vrouwelijke artiesten op het witte papier vereeuwigt, Alain Huber en mezelf, tegenwoordig blijkbaar bekend als Ger Vanlerberghe, die onoverkomelijke, gitzwarte tragedie's over zichzelf of een willekeurig historisch figuur brengen, en Lisa DHondt die tussen al die kommer en kwel de mensen aan het lachen brengt! En, tussen ons gezegd en gezwegen, wie heeft Werchter nodig, met hits als "Eenzaam, Verlaten en Alleen", "De Ballade van Pyromaan Stannie" en "Meer dan een Sfeer", die Vitalski nog eens van onder het stof haalt.
En dat zijn nog maar enkele van de vele artiesten die hun steentje bijdragen aan dit schouwspel! Komt dat zien, komt dat zien! Er volgen nog even veel edities als er kookprogramma's op TV zijn. En na deze overvloed van schaamteloze reclame, vertel ik u nog dat u hier meer te weten kunt komen!

Martinus Wolf ziet u nu donderdag 28 juni ook op het Belastingfestival in Antwerpen: Belastingfestival Antwerpen Komen is ook hier de boodschap!

1 opmerking: